Na iskustvenom treningu Emocionalne pismenosti učimo da prepoznamo sopstvena osećanja, kao i osećanja drugih ljudi, njihov intenzitet i šta je to što ih uzrokuje.

Takođe trening osposobljava osobu da upravlja svojim emocijama, da zna gde i kako ih izražava, i kako one utiču na druge. Time osoba stiče uvid i u pozitivne funkcije neprijatnih osećanja, uči da ih ne izbegava, već koristi pretežno asertivan komunikacijski stil, na način koji ne ugrožava drugoga.

Prepoznavanjem veze između misli, osećanja i ponašanja, osoba razlikuje funkcionalne i disfunkcionalne emotivne obrasce i vežba razumevanje i primenu osnovnih životnih prava, koja su često blokirana naučenim generalizacijama u obliku psiholoških zastoja.

Nakon iskustvenih radionica polaznik se osposobljava da svesno i spontano primenjuje emocionalno pismene transakcije u komunikaciji sa drugim ljudima i time stiče sposobnost za autentičnu bliskost, kroz iskrenu i direktnu komunikaciju, preuzimajući odgovornost za sopstvene reakcije.

Ko vodi trening?

Maja Pavlov

Maja Pavlov, je dip. Psiholog, TA psihoterapeut i NLP trener, s višegodišnjom savetodavnom praksom i vođenjem edukativnih i terapijskih, grupa ljudi u zemlji i inostranstvu. Autor je nekoliko akreditovanih treninga kod Republičkog Ministarstva,i oko 50 projekata u oblasti razvoja zajednica.